SPOTS BIARRITZ / ANGLET

Biarritz är utmärkt som bas för sin surfsemester. Finns mängder av surfspots inom ett relativt kort avstånd. Dessutom finns ju Hossegor bara 30 min bort med bil. Är vågorna för små åker man till Anglet där det alltid är större, är det för stort och stökigt i Biarritz kan man åka till Hendaye där det alltid är mycket mindre. Det finns betydligt fler spots i området än vad som listas nedan, den som letar finner...
Côte des Basques [Biarritz]
Det var på stranden Côte des Basques som det surfades första gången i Europa. Ganska mushy våg som nu är populär bland longboardare.

Marbella [Biarritz]
Marbella är det bästa spotet inom gångavstånd från Biarritz Camping. Helt ok surf, inte riktigt lika crowded som övriga spots. Mysigt strandcafé på en klippa med utsikt över havet.
Grand Plage [Biarritz]
Citysurf mitt i stan med allt vad det innebär; crowd, kooks, beachbums, beachbabes, tågluffare, lokala skotergäng och publik på strandpromenaden.
VVF [Anglet]
Stranden längst söderut av Angletstränderna. Flera bra peakar. Värt att checka om då det blåser då berget ger ett visst skydd mot vinden.

Sable D'or/Marinella/Madrage/L'Ocean m fl [Anglet]
Angletstränderna har alla bra peakar mellan pirerna. Gångavstånd från Camping Fontaine-Laborde.
Cavalier [Anglet]
Oftast större och lite bättre än övriga Angletspots. Bra dagar kan tuberna jämföras med Hossegors världsberömda bryt.
Lafitenia [Saint Jean de Luz]
Klassisk våg, ett av de bästa pointbreak som finns på den franska atlantkusten. Är det bra så får du trängas. Vackra omgivningar. Lite knixigt att hitta.

Hendaye Plage [Hendaye]
Alltid mindre vågor än i Biarritz och Anglet. Bra val för nybörjare eller om det är stort, stökigt och sönderblåst på andra ställen. Finns ett antal peakar. Lätt att checka och parkera.


Har du varit i Biarritz och vill lämna något tips? Eller undrar du över något? Skriv en kommentar.
Skriv egen kommentar
Friends of Alo | 2008-05-25
Missa inte Hallabaloos surfcamp i Biarritz tillsammans med grymma Friends of Aloha. Sommarens skönaste surfcamp!
Hanna | 2008-03-25
Jag är grymt sugen på att åka ner dit i augusti, kan tänka mig att stanna några månader och leva/surfa där - Looking for some fun!
Emely | 2008-03-20
Hallå där! Funderar på att åka ner till Biarritz i början av Augusti och plugga franska/surfa, någon som är sugen på att tillbringa slutet av sommaren där nere?
Carin | 2008-02-19
Magnus! Kolla om Xtravel, www.xtravel.se har resor i oktober. Annars har du Koala Surf i Hossegor, www.koala-surf.com. Om ni inte absolut vill åka på camp, skulle jag rekommendera att ni själva reser ner till Biarritz. Bo billigt på Hotel Palym eller hyr egen lägenhet. Surfskola kan ni boka innan. Länkar hittar du i Biarritzguiden här på sajten: http://www.hallabaloo.se/guide/france/biarritz.asp Oktober är en riktigt schysst tid i Biarritz: bra vågor och lite folk.
Magnus Liljeqv | 2008-02-19
Hej, tänkte föreslå en grabbresa i oktober. Är det någon som har tips på surfskola som är öppen i oktober, boende etc. Vi blir 6 grabbar och tänkte åka 8 - 12 oktober
trek44 | 2007-09-14
hi, jag åker till biarritz 19.09. och vill gärna spela poker (texas) men inte på casinot...any tips? pokerklubb etc.?
Pete | 2007-08-19
Kolla in Friends of Alohas surfcamp. De har platser kvar. www.friendsofaloha.com
Nathalie | 2007-04-03
Hej! Jag åker ner till Biarritz för att plugga franska om en månad. Ska spendera all min fritid på att lära mig surfa.. :) Om jag nu får någon tid över vill säga! Har varit inne på stadens hemsida och upptäckt att det är en surf festival 11-16 juli: ROXY JAM BIARRITZ. Här kan ni läsa lite om den: http://www.biarritz.fr/en/Website/site/en_accueil_actu_actu7.php Jag kommer att sitta fastklistrad på Côte des Basques! Ha det bra!
Carin | 2007-04-01
Hej, det finns inget vandrarhem i Hossegor. Kolla in Koala Surf som ligger på stranden. Annars är det bästa att hyra lägenhet av privatperson. Du hittar länkarna i Surfguiden om Hossegor. Lycka till Carin
heidi | 2007-03-06
5 venner og meg skal til hossegor i starten av august, lusrte på om noen veit om et vandrehjem (youth hostel) der? og eventulet om det fins noen hjemme siden til vandrehjemmet. hva er billigst vandrehjem eller dele på en leilighet for en uke?
Jeppa | 2006-12-27
Bäst och billigast är att hyra lägenhet direkt av en privatperson. Kolla in dessa sajter, det finns ett mycket stort utbud: www.abritel.com www.homelidays.com www.mediavacances.com Har funkat hur bra som helst när jag hyrt. MÅnga kan engelska men annars får du ta hjälp av någon som kan franska.
TSS | 2006-12-26
två ggr så du ska se de osten. yes!
alex | 2006-12-26
tja. om du (=osten!!) tänkte dra ner i sommar så undrar ja bara om du kommit över någon info som du kanske vill dela med dig..?? god fortsättning btw peace -Alex
alex | 2006-12-26
tja. om du tänkte dra ner i sommar så undrar ja bara om du kommit över någon info som du kanske vill dela med dig..?? god fortsättning btw peace -Alex
osten | 2006-12-26
tjena, letar efter en lägenhet i sommar för typ 4-5 pers. nära grande plage eller cote des basques. nån som har nåttt tips? självklart så billigt som möjligt :) tjenahej
Skriv egen kommentar
Sida 2 av 4 | « Föregående | 1 | 2 | 3 | 4 | Nästa »
Annonser:
Boka nu! Endast 1 795 kr per vecka!
Resa

Bil: Det är ca 220 mil mellan Helsingborg och Biarritz. En lång bilresa även för dem som inte först behöver ta sig genom vårt avlånga land, men det krävs i princip bil i Biarritz om man inte ska var låst till en strand. Franska motorvägar är avgiftsbelagda och det kostar ca 95 EUR i vägtull att åka igenom Frankrike ned till Biarritz. Kolla in www.viamichelin.com för vägbeskrivningar och kartor.

Flyg: Inga direktflyg från Sverige till Biarritz finns i dagsläget. Ryan Air flyger billigt till Biarritz, mellanlandning i London krävs, ett smidigt alternativ är att flyga med Fly Nordic till Bordeaux och därefter buss eller hyrbil de 18 mil det är till Biarritz. Ett annat alternativ är att hitta ett billigt flyg till Paris, för att sedan flyga med exempelvis Air France till Biarritz. Från Paris till Biarritz går det blixtsnabba tåget TGV regelbundet, resan tar ca 5 timmar.

Tåg: Interrailkort - åttiotalsdrömmen om frihet - är inte så dumt om man ska resa runt lite.

När ska man åka

Ja, det beror ju helt på vad man är ute efter... pratar vi vågor så är september till november helt klart bäst, är det partaj man är ute efter så är juli och augusti bäst. Men då är vågorna sämst och det är hysteriskt med folk. Räkna med att halva Europa slåss om vågorna. Våren kan också vara riktigt bra.

I maj/juni är det runt 18° i vattnet, juli/augusti ca 20°, sep/okt ca 18° och i nov är det runt 16°. Ytterligare statistik om temperatur och våghöjd finns på www.swell-line.com.

Sova på parkbänk

De bästa parkbänkarna finns ovanför stranden Cote de Basque men som tur är finns det andra alternativ.

Vildcampa i folkabuss: Under högsäsong blir man ofta ivägkörd av polisen, under lågsäsong är det lättare. Finns husbilsparkeringar både i Biarritz och Anglet där man får sova, kostar runt 5 € natten men det är sällan någon som kollar.

Camping: Biarritz Camping eller Camping Fontaine-Laborde i Anglet - bo i tält med gångavstånd till surfet.

Surfcamp: Svenska Friends of Aloha ordnar prisvärda och schyssta camps under sommarhalvåret.

Vandrarhem: Sov i en riktig säng på Bagdad Cafe, Biarritz Youth Hostel eller Anglet Youth Hostel.

Lägenhet: Hyr en privat lägenhet. Biarritz turistkontor har listor över tillgängliga lägenheter. Kolla även länkarna till höger.

Hotell:
Billigt: La Palym - enkelt men trevligt hotell. En del rum har dusch och toalett. Trevliga ägare, se upp för den argsinta städerskan.
Lite schysstare hotell: Océan. Hotellet ligger vid ett stort torg mitt i centrum och 150 meter från stranden. Se till att få ett rum med balkong och havsutsikt.
På stranden: Lodge Carlina - tio meter från stranden, dyrt.
Top-of-the-line: L´Hôtel du Palais. Hosta upp fem lax för ett dubbelrum med utsikt över havet. Det kostar skjortan men tänk att få bo i det palats Napoléon byggde åt sin gemål.
Kontaktinformation och priser finns på Biarritz Tourisme.

Käk och partaj

I Biarritz finns en hel del turistfällor när det gäller restauranger, de bästa ställen ligger på smågatorna, särkilt runt saluhallen finns det många bra. Här hittar du ex vis Bar Jean med riktigt bra tapas, mycket folk och bra stämning. I kvarteret finns också Picador (spansk) och en äkta fransk bistro - Bistrot des Halles. På Bleu de Toi i gamla stan väljer du bland 40 olika crepes, något stenkast iväg finns Palym med Biarritz bästa Moules Frites och Paella.

Anglet har också en hel del att erbjuda, särskilt vis stranden Sable d'Or, missa inte en Americain på Surfburger, grillade musslor på Havana Café, tapas på Chez Patxi eller Tex Mex på West Side Café nära Bayonne.

För partajaren är det Ventilo och Playboy i Biarritz som gäller eller Mojito i Anglet.Camping & vandrarhem

Biarritz Camping
Biarritz Youth Hostel
Camping Fontaine-Laborde [Anglet]
Anglet Youth Hostel

Hyra lägenhet/hus

Abritel
Homelidays
Mediavacances

Surfcamps

Friends of Aloha
Surf Training
Lagoondy

Surfskolor

Biarritz Paradise Surf School
Ecole de Surf Côte Française
Jeff Hakman Surf School

Webcams

Bellevue
Grande Plage
VVF
Club
Sables d'Or
Beachcams längs atlantkusten

Surfrapporter & väder

Swell-line
surf-report.com
Wetsand

Shapers

Daniels Longboards
Barland

Turistkontor

Biarritz Tourisme
Anglet Tourisme


© 1999 - 2007 hallabaloo | sitemap |