SPOTS BIARRITZ / ANGLET

Biarritz är utmärkt som bas för sin surfsemester. Finns mängder av surfspots inom ett relativt kort avstånd. Dessutom finns ju Hossegor bara 30 min bort med bil. Är vågorna för små åker man till Anglet där det alltid är större, är det för stort och stökigt i Biarritz kan man åka till Hendaye där det alltid är mycket mindre. Det finns betydligt fler spots i området än vad som listas nedan, den som letar finner...
Côte des Basques [Biarritz]
Det var på stranden Côte des Basques som det surfades första gången i Europa. Ganska mushy våg som nu är populär bland longboardare.

Marbella [Biarritz]
Marbella är det bästa spotet inom gångavstånd från Biarritz Camping. Helt ok surf, inte riktigt lika crowded som övriga spots. Mysigt strandcafé på en klippa med utsikt över havet.
Grand Plage [Biarritz]
Citysurf mitt i stan med allt vad det innebär; crowd, kooks, beachbums, beachbabes, tågluffare, lokala skotergäng och publik på strandpromenaden.
VVF [Anglet]
Stranden längst söderut av Angletstränderna. Flera bra peakar. Värt att checka om då det blåser då berget ger ett visst skydd mot vinden.

Sable D'or/Marinella/Madrage/L'Ocean m fl [Anglet]
Angletstränderna har alla bra peakar mellan pirerna. Gångavstånd från Camping Fontaine-Laborde.
Cavalier [Anglet]
Oftast större och lite bättre än övriga Angletspots. Bra dagar kan tuberna jämföras med Hossegors världsberömda bryt.
Lafitenia [Saint Jean de Luz]
Klassisk våg, ett av de bästa pointbreak som finns på den franska atlantkusten. Är det bra så får du trängas. Vackra omgivningar. Lite knixigt att hitta.

Hendaye Plage [Hendaye]
Alltid mindre vågor än i Biarritz och Anglet. Bra val för nybörjare eller om det är stort, stökigt och sönderblåst på andra ställen. Finns ett antal peakar. Lätt att checka och parkera.


Har du varit i Biarritz och vill lämna något tips? Eller undrar du över något? Skriv en kommentar.
Skriv egen kommentar
Steve Porter | 2013-03-29
Välkommen till UNI CREDIT Limited-en unik lån hitta service för alla! Vi har hjälpt tusentals människor att inse ekonomisk frihet och låna de pengar de behöver. Vi kan hjälpa dig också. Ansökan är gratis, konfidentiell och lätt att genomföra. Låt inte en dålig kredit historia du skjuta ansöker om ett lån här. LÅN ANSÖKNINGSBLANKETT Fullständigt namn ....... Hemadress .... Telefon: .......... Mobil .......... Land ........... Yrke: ........ Kön: ............... Ålder: .............. Belopp som krävs ...... Lån Varaktighet: ........... Need For låneansökan ..... har du sökt lån innan ......... månadsinkomst ............. Skynda nu och ansöka om ditt lån och få dina problem lösta. Du kan nå oss via vårt företag e-postadress: unicredit01@yahoo.com Hälsningar, Herr, Steve Porter.
Karin | 2012-02-19
Hej!! Jag vet inte om det är någon som finns kvar här, senaste inlägget var förra året. I give it a try!! Jag planerar att åka till Biarritz vecka 14. alltså mellan 2-7 april. Är det någon som har varit där förrut under denna period och vet om det är värt att åka? / K
Stina | 2011-06-04
Är Surfakademin något att satsa på när man vill lära sig surfa? Det är inte omnämt på er sida så man blir ju lite fundersam? tänkte dra runt midsommar..
david | 2010-09-07
Jag kör ner till Hossegor ca 20/9 och stannar i 10-14 dagar. Om någon har lust att haka är det bara att e-posta mig på lagrave @ gmail.com (ta bort mellanslagen!!)
Carin | 2010-05-17
Sanna, kolla in länkarna här på sajten. Bra sajter om du vill hyra lägenhet av privatpersoner. Det underlättar om du kan franska när du ska ringa och boka. Fransosernas kunskaper i engelska språket är något begränsade... Lycka till!
sanna | 2010-05-14
Någon mer som ska ner i sommar? Tänkte plugga franska och slåss lite om vågorna för att bättre på surfningen. Dela en lägenhet, hyra ett rum? Några tips? Ses! sanna.westman@gmail.com
turtle | 2009-11-20
eyy felllas! hows it going? Undrar om någon vet något om någon gymmnasie skola i biarritz? Någon som sitter på en skön lägenhet eller vet någon som man kan hyra i biarritz/Anglet för en inte allt för dyr peng. Eller bara roomm8 om någon har en säng soffa över sommaren 10. Hör av er isåfall till wp@live.se Stay loose!!
Namn | 2009-07-12
Hej! Jag åker till Biarritz den 17 september och har fått veta att campingen stänger den 15:e. Någon annan som i Biarritz då och letar rumskamrat för att dela boendekostnaden? Hör av er i så fall till helya_h@yahoo.com
Isabell | 2009-05-19
hej! jag ska åka ner till biarritz och surfa i augusti, någon som har plats i lägenheten? eller någon som är sugen på att åka med och dela? hör av dej! i.lindbom@hotmail.com
Namn | 2009-02-02
Är man helt ute och cycklar om man har planer på att dra ner vecka 7 nu i feb..... rent våg- och kylamässingt??????????????????????? ciao!!
Jenny | 2008-11-14
Hola! Vi är ett gäng som funderar på att hyra en lägnhet i Biarritz i sommar. Vi har aldrig surfat förut, men är pepp¨på att lära oss! Alla tips mottages tacksamt. Exempelvis om var det finns bäst nybörjarvågor, vilket surfskola är mest prisvärd osv. Släng iväg ett mail till mig om du har nå bra erfarenheter: jenny@widebeck.se
Carin | 2008-06-28
Hej! Vi är två tjejer som ska ner och surfa vecka 32, augusti, någon som har tips på billigt boende runt Biarritz eller Hossegor? Tack! Maila till carinkarlsson84@hotmail.com
jonny | 2008-06-11
23 euro på biarritz camping, per tält och två pers. Blir dyrt om jag åker själv, nån som har koll om det ändå kan bli billigare för singel och tält...
Carin | 2008-05-29
Ett representativt exempel på priser hittar du här: http://www.biarritz-boardriders.com/surfhire.htm Det blir ganska dyrt att hyra om du vill surfa lite mer än bara några dagar. Då lönar det sig att köpa en beggad bräda (eller en ny på Decathlon). Köp en minimalibu om du är nybörjare.
marie | 2008-05-28
Undrar om någon har koll på prisuppgifter när det gäller att hyra surfbrädor i biarritz under juli månad?
Skriv egen kommentar
Sida 1 av 4 | « Föregående | 1 | 2 | 3 | 4 | Nästa »
Annonser:
Boka nu! Endast 1 795 kr per vecka!
Resa

Bil: Det är ca 220 mil mellan Helsingborg och Biarritz. En lång bilresa även för dem som inte först behöver ta sig genom vårt avlånga land, men det krävs i princip bil i Biarritz om man inte ska var låst till en strand. Franska motorvägar är avgiftsbelagda och det kostar ca 95 EUR i vägtull att åka igenom Frankrike ned till Biarritz. Kolla in www.viamichelin.com för vägbeskrivningar och kartor.

Flyg: Inga direktflyg från Sverige till Biarritz finns i dagsläget. Ryan Air flyger billigt till Biarritz, mellanlandning i London krävs, ett smidigt alternativ är att flyga med Fly Nordic till Bordeaux och därefter buss eller hyrbil de 18 mil det är till Biarritz. Ett annat alternativ är att hitta ett billigt flyg till Paris, för att sedan flyga med exempelvis Air France till Biarritz. Från Paris till Biarritz går det blixtsnabba tåget TGV regelbundet, resan tar ca 5 timmar.

Tåg: Interrailkort - åttiotalsdrömmen om frihet - är inte så dumt om man ska resa runt lite.

När ska man åka

Ja, det beror ju helt på vad man är ute efter... pratar vi vågor så är september till november helt klart bäst, är det partaj man är ute efter så är juli och augusti bäst. Men då är vågorna sämst och det är hysteriskt med folk. Räkna med att halva Europa slåss om vågorna. Våren kan också vara riktigt bra.

I maj/juni är det runt 18° i vattnet, juli/augusti ca 20°, sep/okt ca 18° och i nov är det runt 16°. Ytterligare statistik om temperatur och våghöjd finns på www.swell-line.com.

Sova på parkbänk

De bästa parkbänkarna finns ovanför stranden Cote de Basque men som tur är finns det andra alternativ.

Vildcampa i folkabuss: Under högsäsong blir man ofta ivägkörd av polisen, under lågsäsong är det lättare. Finns husbilsparkeringar både i Biarritz och Anglet där man får sova, kostar runt 5 € natten men det är sällan någon som kollar.

Camping: Biarritz Camping eller Camping Fontaine-Laborde i Anglet - bo i tält med gångavstånd till surfet.

Surfcamp: Svenska Friends of Aloha ordnar prisvärda och schyssta camps under sommarhalvåret.

Vandrarhem: Sov i en riktig säng på Bagdad Cafe, Biarritz Youth Hostel eller Anglet Youth Hostel.

Lägenhet: Hyr en privat lägenhet. Biarritz turistkontor har listor över tillgängliga lägenheter. Kolla även länkarna till höger.

Hotell:
Billigt: La Palym - enkelt men trevligt hotell. En del rum har dusch och toalett. Trevliga ägare, se upp för den argsinta städerskan.
Lite schysstare hotell: Océan. Hotellet ligger vid ett stort torg mitt i centrum och 150 meter från stranden. Se till att få ett rum med balkong och havsutsikt.
På stranden: Lodge Carlina - tio meter från stranden, dyrt.
Top-of-the-line: L´Hôtel du Palais. Hosta upp fem lax för ett dubbelrum med utsikt över havet. Det kostar skjortan men tänk att få bo i det palats Napoléon byggde åt sin gemål.
Kontaktinformation och priser finns på Biarritz Tourisme.

Käk och partaj

I Biarritz finns en hel del turistfällor när det gäller restauranger, de bästa ställen ligger på smågatorna, särkilt runt saluhallen finns det många bra. Här hittar du ex vis Bar Jean med riktigt bra tapas, mycket folk och bra stämning. I kvarteret finns också Picador (spansk) och en äkta fransk bistro - Bistrot des Halles. På Bleu de Toi i gamla stan väljer du bland 40 olika crepes, något stenkast iväg finns Palym med Biarritz bästa Moules Frites och Paella.

Anglet har också en hel del att erbjuda, särskilt vis stranden Sable d'Or, missa inte en Americain på Surfburger, grillade musslor på Havana Café, tapas på Chez Patxi eller Tex Mex på West Side Café nära Bayonne.

För partajaren är det Ventilo och Playboy i Biarritz som gäller eller Mojito i Anglet.Camping & vandrarhem

Biarritz Camping
Biarritz Youth Hostel
Camping Fontaine-Laborde [Anglet]
Anglet Youth Hostel

Hyra lägenhet/hus

Abritel
Homelidays
Mediavacances

Surfcamps

Friends of Aloha
Surf Training
Lagoondy

Surfskolor

Biarritz Paradise Surf School
Ecole de Surf Côte Française
Jeff Hakman Surf School

Webcams

Bellevue
Grande Plage
VVF
Club
Sables d'Or
Beachcams längs atlantkusten

Surfrapporter & väder

Swell-line
surf-report.com
Wetsand

Shapers

Daniels Longboards
Barland

Turistkontor

Biarritz Tourisme
Anglet Tourisme


© 1999 - 2007 hallabaloo | sitemap |